Průvodce Slováckem - Slovácko na vlastní srdce

Rychlééééé!!! SLOVÁCKÁ KUCHAŘKA bude brzy vyprodaná! Udělejte TADY klik, klik, klik a máte ji! Cena mírná, jídla výtečná, kuchařský úspěch zaručený!

Nevěřím, že je ještě mezi vámi někdo, kdo by neslyšel o připravované Slovácké kuchařce. Holky, které ji připravují, rozjely tak fantastický marketingový kolotoč, že snad už opravdu neexistuje někdo, kdo by o přípravě této kuchařky nenapsal - s výjimkou mé maličkosti :)

 

Abyste vše kolem této knížky pochopili a nemuseli dlouho číst, uvedu nejdříve dvě čísla:

 

666 - to je počet objednávek na novou (v pořadí druhou) Slováckou kuchařku.

 

334 - to je počet ještě volných knížek, které si můžete dopředu objednat. 

 

 

Schválně sledujte pravidelně stránky www.slovackakucharka.cz, kde se tato dvě čísla neustále mění - to první stoupá, to druhé klesá. A až bude na nule, bude knížka vyprodaná! Tedy - neváhejte, neváhejte, neváhejte, neváhejte, neváhejte, neváhejte... A knížku si objednejte!!!!!! Cena? 199 korun. To dáte, né? :)

 

Je to pořád ještě docela revoluční styl tisknutí knihy i jejího prodeje. Když prostě nemáte na tisk peníze, oslovíte takto občanstvo a čtenářstvo, to si dopředu knížku objedná i zaplatí, a pak už jenom čeká na radost z toho, když knížka dorazí! V tomto případě kuchařky si navíc můžete být svato svatě  jistí, že ji už brzy budete mít u sebe a můžete se s ní hezky mazlit, hladit, líbat nebo třeba hltat řádky.

Ovšem, především - můžete díky ní rozdávat radost! Jak? To si člověk vezme zástěru, hezky si stoupne k plotně, vezme knížku, otevře ji na patřičné stránce a pak už jen rozdává a rozdává radost. Teda, předtím ještě vaří, peče, smaží, šlehá, koštuje... Anebo otevírá okna a větrá v případě, že se něco malinko připeklo či přismažilo :) 

 

No a předůležitá informace na závěr. Jak si knížku objednat? Snadnóóóóóó!!! 

ZAVOLEJTE SEM! 777 098 197
NAPIŠTE SEM! recept@slovacko.cz 
HNED! :) 

 

Případně si knížku velmi snadno objednejte a zaplaťte přes internet! Klikněte TADY! Poté klikněte na košík a podívejte se vpravo nahoru, už tam budete mít knížku jakoby v košíku - když opět kliknete na košík, velmi snadno se dostanete až k placení. Je to jednoduché - otázka několika vteřin! 

 

RB

 

Ps. Autorem fotky je Zdeněk Němec z MF DNES, na fotce jsou autorky knihy Renáta Polišenská a Lenka Durďáková - v červeném je Renáta, v "takovém tom pestrém" Lenka :) 

 

 

A tady je ještě článek z MF DNES

 

Slovácko má novou kuchařku

 

Na pulty zamíří druhý díl starodávných receptů. Peníze na jeho vydání shání sdružení Region Slovácko netradičně - prodejem voucherů

 

UHERSKÉ HRADIŠTĚ - Jako malé neznaly boží milosti, pěry ani zelňáky. Lenka Durďáková a Renáta Polišenská ze sdružení Region Slovácko v Uherském Hradišti jsou totiž v regionu takzvanými „náplavami" a kdysi tradiční jídla děděná poznávají až v posledních letech. Možná díky tomu, že měly nadhled a odstup, dokázaly mnohdy zapomenuté recepty z tajných sešitků babiček dostat do moderních kuchyní. Teď se sdružení chystá vydat druhý díl slovácké kuchařky.

 

„Tradiční recepty zajímaly hodně lidí, ale žádná taková kuchařka tady nebyla," vysvětlila původ nápadu manažerka projektu Lenka Durďáková. Před čtyřmi lety proto sdružení, které podporuje cestovní ruch, vyzvalo obyvatele celého regionu, aby posílali recepty na tradiční jídla. Nashromáždilo se jich kolem tří stovek. A první kuchařka v počtu dvou tisíc kusů s více než 120 recepty zmizela z pultů během patnácti měsíců.

 

„Turisté i místní se po ní ale i potom pořád ptali," upozornila druhá z iniciátorek Renáta Polišenská. S kolegyní a uherskohradišťským Slováckým muzeem proto daly dohromady další recepty. Třeba na boží milosti, vrany, gule, krajanec, kynuté olevance nebo jidáše. Znovu se jedná o jednoduchá tradiční jídla, k nimž všechny suroviny naši předkové našli doma, na zahradě nebo na dvorku. „V receptech se třeba nepoužívá kypřící prášek, nenajdete tady ananas, kokos ani umělá dochucovadla," ubezpečila Durďáková.

 

Receptů je opět přes 120 a řazené tentokrát nebudou podle regionů, ale podle ročních období. Tedy podle toho, co zrovna v zahradě bude dozrávat. Kniha bude navíc celobarevná. Aby ale mohla vyjít, potřebuje sdružení peníze na její tisk. Manažerky je tentokrát shánějí zcela netradičním způsobem: prodávají vouchery. „To znamená, že si zájemci knihu zaplatí dopředu a my díky tomu budeme mít peníze na její vydání," vysvětlila Polišenská.

 

Jedna stojí 199 korun a vydávat se nakonec nebude jen plánovaná tisícovka, ale dva tisíce kusů. Zájem o vouchery je totiž tak velký, že už teď si lidé zaplatili téměř 700 knih. A další, většinou starší zájemci, říkají, že si ji koupí, hned jak bude na pultech. „Dokonce si ji zaplatili i rodáci v Austrálii nebo Spojených státech," dodala Polišenská.

 

Druhý díl slovácké kuchařky bude slavnostně pokřtěn na začátku října na gastrofestivalu tradičních receptů v Uherském Hradišti.

 

Jana Fuksová, MF DNES