Průvodce Slováckem - Slovácko na vlastní srdce

NAŠE ADRESA - Tip na dobrou hospodu: V Havřicích

Nyní se můžete podívat na jeden dobrý tip na kvalitní hospodu v našem regionu. Tato je v Havřicích, a reportéři připravovabného webu NAŠE ADRESA ji navštívili při své novinářské cestě za jednínm článkem. Ještě bych měl upozornit, že nejde o žádnou reklamu nebo článek po známosti, hospoda prostě působila dobře. A hospoda si kvůli tomuto článku ani nemusela objednávat na celý rok předplatné novin, jak se u některých novin děje :)

RB

Rolex Replica Watches 

Tip na chutný oběd

Vzhledem a stavbou připomíná pohostinství v Havřicích, které se nachází jen pár metrů od křižovatky ve směru z Hradčovic na Uherský Brod, typicky nevábné zařízení družstva Jednoty ze sedmdesátých let minulého století. Uvnitř to ale žije snaživým živnostenským postojem. Hospodu si díky chutným jídlům oblíbili domácí i přespolní, a tak hlavně v době obědů bývá zcela zaplněna.

Polední menu čítá výběr ze čtyř chodů za přijatelných šedesát korun, labužníkům jsou k dispozici i další pokrmy v jídelním lístku. K dobré pohodě, která v havřické hospodě vládne, přispívá nepochybně i usměvavý a vstřícný personál.

„Naší prioritou je spokojený zákazník. Proto si hodně dáváme záležet na výběru jídel a hlavně na jejich kvalitě. V blízkém okolí je několik podobných hospod, ale je vidět, že k nám se rádi vrací," chlubí se zpoza pípy sympatický fousáč Vladimír Slovák, který je otcem majitele pohostinství. Největší nápor mívají v pohostinství podle Slováka ve středu a ve čtvrtek.

„Cena jídel se dá jen stěží udržet tak nízko. Přesto nezdražujeme a nabízíme k jídlu zdarma i kofolu," dodává Slovák, jenž vede kolektiv o čtyřech pracovnících.

„Vsadili jsme na klasická česká jídla jako jsou omáčky, vepřo-knedlo-zelo, guláš a podobně. Zkrátka to, co si u nás lidé dávali nejraději," osvětluje nad pánví voňavé svíčkové kuchař Ladislav Žadovský, který denně připraví až sto deset jídel. Ty pak vydávají od desíti do dvou hodin.

Skutečnost, že je havřická restaurace oblíbená, potvrzuje například Zbyněk Kovařík z Uherského Brodu, který je jedním z pravidelných a spokojených strávníků.

„Chodím sem dvakrát až třikrát týdně a líbí se mi pestrost jídel, vždy mně chutnají. Cena je rovněž přiměřená, ani moc ani málo," hodnotí po obědě v doprovodu svých dvou ratolesti.

Antonín Vrba
reportér připravovaného webu NAŠE ADRESA